Contactlenzen

blue tinge on macro shot of contact lenses

blue tinge on macro shot of contact lenses

Senso Select: perfecte pasvorm

De Senso Select is een unieke vormstabiele contactlens. De Senso Select heeft geen zichtbare overgangen, zodat u altijd scherp ziet. Door de technisch hoogwaardige afwerking is de lens perfect afgestemd op uw oog en heeft u scherp beeld vanuit het midden tot in de rand. De lensranden zelf zijn optimaal afgewerkt door het unieke “Comfort Edge Design”. Hierdoor ervaart u de Senso Select als een lens die lekker zit, de hele dag door.

Kenmerken

 • Maatwerklens, specifiek geproduceerd voor uw ogen
 • Perfect multifocaal beeld
 • Goed zicht veraf, op tussenafstand én dichtbij
 • Geen zichtbare overgangen, altijd scherp beeld
 • De Senso Select Zoom is de multifocale variant van de Senso Select
 • Eerste keus bij leessterktes tot +2.00 D

Senso Zoom: de eerste keus in multifocale vormstabiele lenzen!

iStock_000006709338_Large

Senso Select Duo (Multifocaal leesdeel): ideaal bij hogere leessterktes

Heeft u een wat hogere leessterkte nodig, dan is de Senso Select Duo ideaal.

De Senso Select Duo is een variant van de Senso Select lens, waarbij u op alle afstanden haarscherp beeld heeft. Dus veraf, op tussenafstand én dichtbij.

Deze maatwerklens is perfect aangepast aan uw oogvorm. Het ideale “Comfort Edge Design” zorgt voor een optimale afronding van uw lens, waardoor deze bijzonder prettig draagt. De lens is zo geproduceerd, dat u geen overgangen in het beeld hebt en dus kunt vertrouwen op scherp beeld en een hoog draagcomfort.

Kenmerken

 • Maatwerklens, specifiek geproduceerd voor uw ogen
 • Meerfocaal (driehoekig) leessegment, geïntegreerd in de voorzijde
 • Goed zicht veraf, op tussenafstand én dichtbij
 • Geen zichtbare overgangen
 • De Senso Select Duo is de multifocale variant van de Senso Select
 • Eerste keus bij hogere leessterktes (van +1.50 tot +3.00 D)

BYO
BYO is de merknaam van alle zachte contactlenzen van Procornea. Binnen het BYO assortiment vallen diverse typen zachte lenzen. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

BYO Comfort en BYO Promedics zijn de maandlenzen van Procornea. BYO Premium, BYO AB en BYO Royal zijn maatwerk lenzen. Aan de hand van de aanmeting door je contactlensspecialist worden deze maatwerk lenzen speciaal voor jou geproduceerd. Een product van Nederlandse bodem, met de hoogste kwaliteit door de innovatieve productiemethodes en de toepassing van de nieuwste inzichten en materialen. Eersteklas scherpte voor iedereen!

iStock_000044113386_Full

BYO Premium
BYO Premium 3-maandslenzen hebben een optimale pasvorm en geven een perfecte gezichtsscherpte. De lenzen zijn gemaakt van Ultima®, een uniek lensmateriaal dat door Procornea wordt gebruikt voor de productie van deze hoogwaardige silicone hydrogel contactlenzen. Aan de voorzijde bevindt zich AB optics. Door deze innovatieve techniek heb je een nog scherper beeld. BYO Premium is alleen verkrijgbaar via je contactlensspecialist. Hij kan je deskundig adviseren over de bij jou passende contactlens.

Ultima® zorgt ervoor dat er ruimschoots voldoende zuurstof en traanvocht door de lens heen kan. Kortom: voor de juiste balans tussen zuurstofdoorlatendheid en het watergehalte van de lens. Hiermee hou je je ogen gezond.

 • BYO Premium is ook verkrijgbaar in multifocale variant, voor scherp zien op alle afstanden.
 • BYO Premium is een zachte contactlens, speciaal gemaakt voor jou! Elke lens wordt op maat geproduceerd zodat deze perfect op jouw oog past. Persoonlijke perfectie van Nederlandse bodem.
 • De juiste balans tussen zuurstofdoorlatendheid en het watergehalte van de lens. Hierdoor voelt de lens extra comfortabel aan.
 • BYO Premium behoort tot de nieuwste generatie custom-made zachte contactlenzen. Deze lenzen kenmerken zich door een hoog draagcomfort.
 • BYO Premium is een zachte contactlens, speciaal gemaakt voor jou. Elke lens wordt apart gemaakt zodat deze perfect past.

BYO AB
BYO AB is een zachte maatwerk contactlens voor halfjaarlijkse vervanging. Door de technisch hoogwaardige afwerking is de lens perfect afgestemd op je oog en heb je scherp beeld vanuit het midden tot in de rand. Aan de voorzijde bevindt zich AB optics. Door deze innovatieve techniek heb je een nog scherper beeld. BYO AB is ook bijzonder geschikt voor toepassing bij hogere sterkten.

iStock_000022132471_Large

BYO Royal
BYO Royal is een zachte bifocale maatwerk contactlens voor halfjaarlijkse vervanging. Het leesgedeelte bevindt zich onderin de lens. Op de voorzijde is onder het leesgedeelte een speciale zone aangebracht. Deze zone zorgt ervoor dat de lens, als je naar beneden kijkt, wordt opgeduwd om lezen mogelijk te maken. Hierdoor heb je scherp beeld, zowel veraf als dichtbij. 

BYO Comfort
BYO Comfort maandlenzen kenmerken zich door de uitstekende bevochtiging van je ogen en eersteklas scherpte. Wil je beginnen met het dragen van lenzen? Draag je al lenzen en heb je last van droge ogen? Dan is BYO Comfort jouw eerste keus maandlens. De BYO Comfort lens is ook verkrijgbaar in de Zoom-variant. Hiermee heb je haarscherp beeld op verre afstand en op leesafstand, zonder vervelende overgangen.

 • Het extra laagje Hyaluronan is op innovatieve wijze in de BYO Comfort aangebracht. Door de unieke vochtvasthoudende eigenschappen van Hyaluronan is het draagcomfort zeer hoog, over de gehele draagtijd.
 • BYO Comfort lenzen behoren tot de nieuwste generatie Silicone Hydrogel lenzen: de Hyaluronic Silicone Hydrogels.
 • De BYO Comfort Zoom biedt je sublieme scherpte, zowel veraf, op tussenafstand als dichtbij. Zonder hinderlijke overgangen in je beeld.

BYO Comfort, de nieuwe zachte lenzen van Procornea.

Surfer On Blue Ocean Wave

Surfer On Blue Ocean Wave

Volop genieten van alle “comforts of life”.

Op elk moment van de dag. Ook zorgeloos scherp zien is een comfort waar je dagelijks op wilt rekenen. BYO Comfort lenzen kenmerken zich door optimaal draagcomfort en eersteklas scherpte. Wil je beginnen met het dragen van lenzen? Draag je al lenzen en heb je last van droge ogen? Dan is BYO Comfort jouw eerste keus maandlens.

BYO Promedics
BYO Promedics is van oogvriendelijk (biocompatibel) materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een stabielere traanfilm en een betere bevochtiging van de contactlens. Aan de voorzijde bevindt zich AB optics. Door deze innovatieve techniek heb je een nog scherper beeld. BYO Promedics is alleen verkrijgbaar via je contactlensspecialist. Hij kan je deskundig adviseren over de bij jou passende contactlens.

 • BYO Promedics is een innovatieve maandlens met Uv-filter. BYO Promedics is ook in cilindrische variant verkrijgbaar.
 • Het biocompatibele materiaal zorgt voor een stabielere traanfilm en een betere bevochtiging van de contactlens.